Краста кај кучињата: Што е тоа и како да се третира?

Краста кај кучињата: Што е тоа и како да се третира?

Демодектичката краста е болест што предизвикува непријатност и здравствени проблеми кај нашите четириножни пријатели, влијаејќи на нивната кожа и предизвикувајќи повреди што можат да доведат до потешки рани. Може да биде познато и како кучешка лепра, црна шуга или...
Кога повраќањето на мачка укажува на сериозен проблем?

Кога повраќањето на мачка укажува на сериозен проблем?

ДА РАЗБЕРЕТЕ НИЗ ШТО МИНУВА ВАШАТА МАЧКА Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧЕЊЕ ЗА ДА ГИ ПРЕЗЕМЕТЕ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ ПРИ ЛЕКУВАЊЕ НА ПОВРАЌАЊЕ НА МАЧКА. И НИЕ ПОДГОТВИВМЕ ИНФОГРАФИК СО ЦЕЛОСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОВАА ТЕМА, ЗА ДА СЛУЖИМЕ КАКО ПРИРАЧНИК ЗА РАЗБИРАЊЕ, СО СОВЕТИ ЗА ПРИЧИНИТЕ И...
5 Причини за поттикнување на интеракција помеѓу деца и животни

5 Причини за поттикнување на интеракција помеѓу деца и животни

Дали влакнестите се добри за малите? ДА, ДА и ДА . Научните студии докажаа дека поттикнувањето контакт помеѓу деца и животни обезбедува подобрувања во нивната физичка благосостојба, покрај сите пријателства, забава и извонредни моменти што можат да ги доживеат...