Грижа за кученца: Совети за нови сопственици на миленичиња

Грижа за кученца: Совети за нови сопственици на миленичиња

Дека секое кутре е многу симпатично, веќе знаеме. Но, друга клучна информација е: грижата за кученцата бара посебно внимание од старатели. Тие бараат двојно зголемен изглед во првите месеци од животот. И, исто така, знаеме дека прашањата во овој момент се движат од...
Стрес кај кучиња и мачки: Како влијае карантинот на животот на домашните миленици?

Стрес кај кучиња и мачки: Како влијае карантинот на животот на домашните миленици?

Влијанијата на КОВИД-19 врз нашите животи ја изнесоа потребата да се преиспитаат навиките и начините на поврзување со другите луѓе и со нашите рутини. Покрај физичкото здравје, пандемијата, исто така, влијае – и многу – на нашата емоционална...
Грижа за кучињата и мачките: Знајте ги 9-те најчести грешки што ги прават туторите

Грижа за кучињата и мачките: Знајте ги 9-те најчести грешки што ги прават туторите

Кога посвојуваме животно, автоматски го вметнуваме во нашето семејство и правиме сè за да го едуцираме на најдобар начин и со голема убов. Но, честопати, кога се грижите за кучиња и мачки, има некои грешки што сопствениците на миленичиња ги прават и остануваат...
Краста кај кучињата: Што е тоа и како да се третира?

Краста кај кучињата: Што е тоа и како да се третира?

Демодектичката краста е болест што предизвикува непријатност и здравствени проблеми кај нашите четириножни пријатели, влијаејќи на нивната кожа и предизвикувајќи повреди што можат да доведат до потешки рани. Може да биде познато и како кучешка лепра, црна шуга или...
Кога повраќањето на мачка укажува на сериозен проблем?

Кога повраќањето на мачка укажува на сериозен проблем?

ДА РАЗБЕРЕТЕ НИЗ ШТО МИНУВА ВАШАТА МАЧКА Е ОД СУШТИНСКО ЗНАЧЕЊЕ ЗА ДА ГИ ПРЕЗЕМЕТЕ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ ПРИ ЛЕКУВАЊЕ НА ПОВРАЌАЊЕ НА МАЧКА. И НИЕ ПОДГОТВИВМЕ ИНФОГРАФИК СО ЦЕЛОСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ОВАА ТЕМА, ЗА ДА СЛУЖИМЕ КАКО ПРИРАЧНИК ЗА РАЗБИРАЊЕ, СО СОВЕТИ ЗА ПРИЧИНИТЕ И...