Хипертензија кај кучиња и мачки: Разберете што е тоа и како влијае на животните

Хипертензија кај кучиња и мачки: Разберете што е тоа и како влијае на животните

Хипертензијата кај кучињата и мачките е состојба што влијае на телото на нашите животни (како и нашето) преку ненормално зголемување на крвниот притисок. Во случај на домашни миленици, оваа ситуација се јавува на секундарен начин, со други зборови: се појавува од...
5 Причини за поттикнување на интеракција помеѓу деца и животни

5 Причини за поттикнување на интеракција помеѓу деца и животни

Дали влакнестите се добри за малите? ДА, ДА и ДА . Научните студии докажаа дека поттикнувањето контакт помеѓу деца и животни обезбедува подобрувања во нивната физичка благосостојба, покрај сите пријателства, забава и извонредни моменти што можат да ги доживеат...