Секогаш достапни

Ние сме секогаш подготвени за вашиот повик. За итни случаи побарајте нè на дежурниот телефонски број 

+389 (0)70 23 43 23 »

Над 20 години искуство

Располагаме со современа медицинска опрема и ги следиме најновите методи и стандарди во ветеринарната медицина во светот

Прочитај повеќе + »

Хируршко лечење

Вашето милениче е во безбедни раце. Имаме висока стапка на успешни хируршки интервенции кои се одвиваат во беспрекорно стерилни услови. Прочитај повеќе + »

Брза и безболна дијагностика

Користиме современа медицинска апаратура како ултрасонографија, рентген, електрокардиограм и модерно опремена лабораторија

Ветеринарен центар со највисок стандард

ДР. ДИМЧЕ ВЕЛКОВСКИ

Зошто ВЕТЕРИНАРЕН ЦЕНТАР е различен од другите?

Во Ветеринарн центар, работиме напорно за да им обезбедиме на нашите клиенти и нивните придружници на животни ветеринарна нега и услуги на клиентите кои не само што ги надминуваат очекувањата, туку придонесуваат за врската што ја имате со вашето домашно милениче. Ние го правиме ова со посветеност на сочувствителни, прогресивни и достапни ветеринарни услуги кои вклучуваат најсовремена технологија, регенеративна терапија, продолжени часови и итна нега. Додека овие услуги нè издвојуваат од другите ветеринарни установи, ние веруваме дека страста, искуството и посветеноста на нашиот тим е вистинската разлика.

КОИ СМЕ НИЕ

Повеќе од 10.000 излечени пациенти

0
+
години искуство
0
+
пациенти
0
+
тим на ветеринари

За кои животни се грижиме

Во Ветеринарен центар ги сакаме сите животни, кучиња, мачиња, птици и влечуги и сите други мали животни. Повеќе погледнете во нашата галерија (линк од галерија).

Кучиња

Мачиња

Птици

7 ДЕНА ВО НЕДЕЛАТА

Специјализиран Ветеринарен Тим

Ветеринарите и персоналот во Ветеринарен центар, се подготвени да му обезбедат на вашето домашно милениче врвна ветеринарна медицинска нега. Од прегледи и вакцини до напредна дијагностика и сложени хируршки процедури, вашето домашно милениче ќе добие висококвалитетна нега во нашиот центар 7 дена во неделата!

РЕКОА ЗА НАС

Нашите Задоволни Клиенти

ВЕТЕРИНАРЕН ЦЕНТАР

Нашите услуги

Превентивна ветеринарна медицина

 1. Вакцинација
 2. Микрочипирање
 3. Заштита од внатрешни и надворешни паразити
 4. Генетско тестирање
 5. Посредување на документи за патување на миленици
Прочитај повеќе + »

Ветеринарна дијагностика

 1. Специјалистички прегледи
 2. Хематолошка анализа
 3. Биохемиска анализа
 4. Брзи тестови за вирусни и векторски болести
 5. Копролошки анализи
 6. Микроскопски анализи
 7. Анализа на урина
 8. Рентгенологија
 9. Ултрасонографија
Прочитај повеќе + »

Хирургија

 1. Мекоткивна хирургија
 2. Ортопедија
 3. Офталмологија
Прочитај повеќе + »

Онкологија

Ветеринарна онкологија е гранка на ветеринарната медицина која се занимава со дијагностика и третман на туморите кај домашните животни.
Најчест тип на тумори кои се дијагностицираат кај кучињата и мачките се тумори на кожата, која е најголем орган на нивното тело.
Статистички, женските кучиња најчесто страдаат од тумори на млечната жлезда (над 50%), а по нив тумори на сврзното ткиво и устата (над 9% и над 8%),  а дури и 6% се дијагностицирани и со меланом.
Кај машките кучиња, најчести се тумори на сврзното ткиво (над 17%) и на тестисите (над 16%), а меланомите се застапени со 14%.
Лимфомите кај кучињата се дијагностицирани со 10% кај машките кучиња, и 5% кај женските кучиња.
Раната дијагностика на туморските промени кај домашните миленици е од есенцијално значење за успешно отстранување на туморот и позитивна прогноза на пациентот.

Прочитај повеќе + »

Стоматологија

Ветеринарна стоматологија е гранка на ветеринарната медицина која се занимава со здравјето на устата кај домашните миленици со превенција, дијагностика и третман на стоматолошките болести кај кучињата и мачките. Во нашата амбуланта се грижиме за оралното здравје на вашите миленици преку чистење на забен камен со ултразвук под целосна анестезија, отстранување на млечни заби кои не паднале сами а никнале трајните, третирање на забен кариес кај кучиња и сл.

Прочитај повеќе + »

Груминг

Груминг одделот во Ветеринарен Центар се занимава со естетскиот изглед на вашиот домашен миленик. Нашата грумерка професионално се грижи вашето куче да има фризура по најновите трендови и блескаво чисто.

Ви треба специјалист?

За вашиот миленик?

НАШИОТ БЛОГ

Последни Објави и Новости

Еутаназијата

Еутаназијата е контроверзна тема која внесува дебата околу хуманиот третман на животните и донесувањето на крајни одлуки. Во своето изворно значење, еутаназијата се однесува на човековата желба и молитва за "добра" или "блага" и безболна...

Штенечак

Дрвениот бес (Штенечак, дистемпер, хундестампе) е вирусна болест која сериозно загрозува кучињата како и популацијата на кучиња во целиот свет. Најчесто кучињата заболуваат во периодот од одбивање од цицање до втората година од животот, но...

Кучешки години

Долг живот, за долга љубов Мајката природа се има погрижено за животниот век на нашите миленичиња, па ни останува само да се потрудиме да им овозможиме што поголем број на полни и задоволни години. Секој сопственик...