БЛОГ 

Проверете ги советите за да можете внимателно да се грижите за вашето домашно милениче

Донација на крв кај животните: Разберете ја важноста и потребата

Донација на крв кај животните: Разберете ја важноста и потребата

Донацијата на крв е акција која, иако е многу благородна и неопходна, сепак не е толку позната и одекнува меѓу предавачите на миленичиња. Ја разбираме важноста на оваа акција меѓу луѓето, но подеднакво е важно да се зајакне дека обезбедувањето добра банка за крв...

Хипертензија кај кучиња и мачки: Разберете што е тоа и како влијае на животните

Хипертензија кај кучиња и мачки: Разберете што е тоа и како влијае на животните

Хипертензијата кај кучињата и мачките е состојба што влијае на телото на нашите животни (како и нашето) преку ненормално зголемување на крвниот притисок. Во случај на домашни миленици, оваа ситуација се јавува на секундарен начин, со други зборови: се појавува од...

Грижа за кученца: Совети за нови сопственици на миленичиња

Грижа за кученца: Совети за нови сопственици на миленичиња

Дека секое кутре е многу симпатично, веќе знаеме. Но, друга клучна информација е: грижата за кученцата бара посебно внимание од старатели. Тие бараат двојно зголемен изглед во првите месеци од животот. И, исто така, знаеме дека прашањата во овој момент се движат од...

Стрес кај кучиња и мачки: Како влијае карантинот на животот на домашните миленици?

Стрес кај кучиња и мачки: Како влијае карантинот на животот на домашните миленици?

Влијанијата на КОВИД-19 врз нашите животи ја изнесоа потребата да се преиспитаат навиките и начините на поврзување со другите луѓе и со нашите рутини. Покрај физичкото здравје, пандемијата, исто така, влијае - и многу - на нашата емоционална благосостојба. Затоа, од...

Грижа за кучињата и мачките: Знајте ги 9-те најчести грешки што ги прават туторите

Грижа за кучињата и мачките: Знајте ги 9-те најчести грешки што ги прават туторите

Кога посвојуваме животно, автоматски го вметнуваме во нашето семејство и правиме сè за да го едуцираме на најдобар начин и со голема убов. Но, честопати, кога се грижите за кучиња и мачки, има некои грешки што сопствениците на миленичиња ги прават и остануваат...

Краста кај кучињата: Што е тоа и како да се третира?

Краста кај кучињата: Што е тоа и како да се третира?

Демодектичката краста е болест што предизвикува непријатност и здравствени проблеми кај нашите четириножни пријатели, влијаејќи на нивната кожа и предизвикувајќи повреди што можат да доведат до потешки рани. Може да биде познато и како кучешка лепра, црна шуга или...