Стоматологија

Оралното здравје е исто толку важно за животните, колку што е важно и за луѓето. Општите здравствени проблеми често се поврзани со орални проблеми.

Пародонталната болест предизвикува лош мирис во устата, гингивити во напредни случаи, губење на забот. Тоа се однесува на 85% од кучињата како и мачкисо возраст над 5 години. Го намалува животниот век, нарушувајќи го општото здравје, бидејќи бактериите во устата мигрираат кон други органи (бубрези, црн дроб, срце) предизвикувајќи проблеми во иднина.

Закажете состанок за чистење на забите на вашиот најдобар пријател!