Ултразвук

Ултразвукот е метод на испитување кој користи рефлексија на звук за да добие слики и да дијагностицира разни болести на абдоминалните органи и површните структури.

Тоа е неинвазивна и безбедна техника која обезбедува корисни информации како и во случаи на бременост, одредување на развојот на плодот, гестациската старост и одржливоста на фетусите. Грижата за вашето мало куче или маче започнува уште во периодот на бременоста, која што треба да биде под надзор на доктор по ветеринарна медицина.

Редовните консултации и прегледи од страна на вашиот ветеринар, како и водењето на породувањето се од исклучителна важност за здравјето на вашите најмали миленичиња.